Det var på alle måder en spændende, lærerig og inspirerende tur vi havde til Californien i selskab med 11 andre iværksætter virksomheder, arrangeret af det altid dedikerede Innovation Center Denmark.

Innovations centerets lokale Silicon Valley afdeling havde brygget et fantastisk program sammen, som over de 5 dage bød på foredrag og workshops med prominente personer som Bill O’Connor, Jordan Wahbeh og Suhas Ghante samt et par dage på verdens største iværksætter konference ”Startup Grind”. Sidst men ikke mindst bød ugen på en tur til Palo Alto med kyndig pitchtræning fra håndplukkede VC’er.

 

Vi fik et fantastisk indtryk af dét Silicon Valley mindset, der har skabt nogle af verdens mest værdifulde idéer og virksomheder. I tillæg hertil fik vi som nævnt et “first hand, sneak peek” ind i hjernen på lokale entreprenører ved foredrag og pitch sessions og som afslutning på turen et besøg på nogle af de unikke uddannelsesinstitutioner, der også er hjemmehørende i området – herunder det imposante Stanford University.
Alt sammen gav det en meget nærværende følelse af at være en del af et økosystem med enormt fremtidigt potentiale.

Nu hvor de første indtryk har lagt sig, er det imidlertid også tydeligt, at den danske, innovative iværksætterkultur sagtens kan være med. Vi har masser at byde på og kan bidrage med de idéer, projekter og innovation, vi så alt for lidt til i Silicon Valley. Som eksempel var Startups med fokus på bæredygtighed, FN’s Verdensmål, Food- og AgTech nærmest usynlige.

Kort sagt, masser af stof til eftertanke.

Share This